Cake 12 plakken (430 Kcal / 20g eiwit)

Een lekker plakje cake doet het goed als tussendoortje. Met een lekkere toef slagroom ben je compleet. Een cake is vrij makkelijk te maken en, mits per plakje gescheiden door een stukje bakpapier, uitstekend in te vriezen om elke dag van te genieten.
Naar fantasie te verrijken met van alles wat je lekker vindt: appel, noten, kokos, cacao etc.

Wat heb je nodig?
• 200 g zachte (room)boter
• 200 g suiker
• 4 eieren (200 gram totaal)
• 250 gram bloem
• 120 ml PROSource Plus
• 2 tl bakpoeder
• klein beetje citroenrasp (evt. uit potje, vers wel het lekkerst)
• toef slagroom

Hoe maak je het?

  • Mix de boter en de suiker tot het mengsel luchtig en romig is, voeg een voor een de eieren toe en vervolgens bloem en het bakpoeder.
  • Voeg tenslotte de overige ingrediënten toe en doe het mengsel in een ingevette bakvorm.
  • Bak 60 minuten op 180 graden en controleer met een satéprikker of de cake gaar is (komt er dan schoon uit). Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haal.