koude recepten

De PROSource producten zijn te gebruiken als een makkelijke en goede manier om eiwit aan je recepten toe te voegen. Met 30 ml PROSource Plus of Nocarb voeg je 15 g eiwit aan je recept toe. Op zoek naar een snel koud gerecht? Voor allebei ben je hier aan het juiste adres. We delen makkelijke zoete recepten zoals pannenkoeken, vla en een cake, maar ook ontbijt ideeën en ijs. Dit kan allemaal in korte tijd op tafel worden gezet!

Pannenkoeken (per pannenkoek: 210 kcal/14 gram eiwit)

Pannenkoeken blijft een all-time favoriet. Lekker op elk moment van de dag: tussendoor, als maaltijd, ’s ochtends of ’s avonds. Áltijd. Lekker met wat stroop, ook lekker met wat geraspte kaas meegebakken naar behoefte.

Ook smakelijk met wat opgeklopte slagroom en vers fruit!

Wat heb je nodig?

  • 250 g melk
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 1 el olijfolie
  • 120 ml PROSource neutral (of PROSource Bosbessenpunch voor een zoete variant)

Hoe maak je het?

  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Makkelijkste met een blender (dan heb je meteen een schenkkan), maar kan ook met de hand of met een mixer. Te dik: voeg wat extra melk toe, te dun: voeg wat extra bloem toe. Bak in een beetje boter de pannenkoeken (boter maakt de randjes lekker krokant). Keer de pannenkoeken pas als de bovenkant droog is. Enjoy!

Extra tip: vries per pannenkoek in en haal ze eruit op dagen dat je wat minder puf hebt om in de keuken te staan of weinig tijd hebt!


Cake 12 plakken (430 Kcal / 20g eiwit)

Een lekker plakje cake doet het goed als tussendoortje. Met een lekkere toef slagroom ben je compleet. Een cake is vrij makkelijk te maken en, mits per plakje gescheiden door een stukje bakpapier, uitstekend in te vriezen om elke dag van te genieten.
Naar fantasie te verrijken met van alles wat je lekker vindt: appel, noten, kokos, cacao etc.

Wat heb je nodig?
• 200 g zachte (room)boter
• 200 g suiker
• 4 eieren (200 gram totaal)
• 250 gram bloem
• 120 ml PROSource Plus
• 2 tl bakpoeder
• klein beetje citroenrasp (evt. uit potje, vers wel het lekkerst)
• toef slagroom

Hoe maak je het?

  • Mix de boter en de suiker tot het mengsel luchtig en romig is, voeg een voor een de eieren toe en vervolgens bloem en het bakpoeder.
  • Voeg tenslotte de overige ingrediënten toe en doe het mengsel in een ingevette bakvorm.
  • Bak 60 minuten op 180 graden en controleer met een satéprikker of de cake gaar is (komt er dan schoon uit). Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haal.

“Vla flip” (Kcal 428/ 25 g eiwit) 

Vla flip: wie kent het niet? Een pareltje voor het oog en de samenkomst van drie verschillende smaken maken het een feestje voor je mond. Ook heel goed geschikt voor mensen met slikklachten en mensen die moeite hebben om te kauwen.

Wat heb je nodig?

• 100 gram volle (Griekse) yoghurt
• 100 gram volle gele vla
• 1 sachet PROSource Nocarb
• 1 grote eetlepel jam naar wens (in dit recept bramenjam gebruikt)

Hoe maak je het?

• Meng een eetlepel jam met de PROSource tot een papje.

• Giet de vla en de yoghurt en het jammengsel om en om in een groot glas.

• Maak af met een paar bosvruchten of met een toefje slagroom. 


“Mug-cake” (ontbijt) (465 kcal, 28 g eiwit)

Een ontbijtje moet makkelijk klaar te maken zijn en niet teveel werk kosten. Dit ontbijtje is binnen vijf minuten klaar en smaakt heerlijk warm op de (vroege) ochtend. En de smaak: fantastisch!

Wat heb je nodig?

· 1 banaan
· 1 ei
· 4 el havermout
· 2 lepels rood fruit/rozijntjes
· 1 handje gemengde nootjes
· 1 zakje PROSource Nocarb bosbes

Hoe maak je het?
Prak de banaan en meng dit met de overige ingrediënten tot een dik papperig geheel en plaats het schaaltje voor 3 minuten in de magnetron.

Als het goed is kun je nu aanvallen, lijkt het toch nog niet helemaal gestold?

Plaats het dan nog heel kort in de magnetron.


Vruchtenschelp (375 kcal, 21,5 g eiwit)

Wat heb je nodig?

• 1 vruchtenschelp
• 120ml volle melk
• 20 gram opkloppudding
• 1 zakje PROSource plus
• vers fruit naar wens

Hoe maak je het?

• Meng de opkloppudding met de koude melk en de PROSource. Klop 1-2 minuten met de garde en laat tien minuten in de koelkast opstijven.
• Vul een vruchtenschelp met wat pudding en beleg met vers fruit naar wens


Prosource Havermout

Gebruik PROSource om de havermoutpap met eiwit te verrijken

Wat heb je nodig?

• 1 pakje instant havermout
• 30 ml ProSource Plus of PROSource Nocarb
• 1/2 kopje water

Hoe maak je het?

Doe een pakje instant havermout in een kom. Voeg PROSource Plus of PROSource Nocarb toe en minimaal een half kopje kokend water, afhankelijk van de gewenste dikte.

Voedingswaarde:

PROSource Plus 15g eiwit en 11g koolhydraten waarvan 10 g suiker is 100 caloriën

PROSource Nocarb 15g eiwit is 60 calorieën

Als je water vervangt door melk zal de hoeveelheid eiwit en caloriën toenemen.


PROSource appelmoes

Gebruik PROSource om appelmoes met eiwit te verrijken

Hoe maak je het?

Een pot appelmoes of een voorverpakte hoeveelheid appelmoes in een bakje

Doe de gewenste hoeveelheid appelmoes in een beker of een kom. Voeg hieraan een sachet ProSource Plus of PROSource Nocarb toe en roer dit door de appelmoes zodat het gelijkmatig wordt verdeeld.


PROSource Bosbessen Yoghurtijs

Gebruik PROSource om een heerlijke koele verfrissing te maken

Wat heb je nodig?

Recept voor 4 ijsjes /3 bollen
• 4 eetlepels Griekse Yoghurt
• 30 ml PROSource Nocarb Bosbessen
• 160 g Rood fruit, bijvoorbeeld of bosbessen/frambozen

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat het een minuut of 3 -4 draaien. Zodra al het fruit vermalen is doe je het mengsel in een bakje of ijsvormpjes. Na 5 uur in de vriezer is je PROSource Bosbessen yoghurtijs klaar!

Bosbessen 1,6 x 67=107 kcal, PROSource Nocarb 60 kcal, Yoghurt 34 kcal. In totaal dus 200 kcal. Dan heb je wel 3 bollen ijs.

TIP: Voeg in geval van geen koolhydraat beperking honing 2 eetlepels (96 kcal) toe

PROSource ijs

Gebruik PROSource om de ijsjes te verrijken met eiwit

Hoe maak je het?

Leg een sachet PROSource Nocarb Bosbessen Punch in de vriezer 

Of schenk uit de fles direct in de ijsvormpjes en zet dit in de vriezer.

Na 5 uur zijn de ijsjes klaar, scheur het sachet open en eet het ijsje direct uit de opening.

Energetische waarde: 60 kcal per ijsje van 30ml