Tomatensoep

8 porties (per portie 240 kcal/19 g eiwit)

Tomatensoep lust bijna iedereen én tegelijkertijd heeft iedereen zijn eigen recept ervoor. Dit is een recept voor een gladde soep: je kunt altijd soepballetjes toevoegen en wat extra groenten. Op deze manier is de soep lekker toegankelijk en ook makkelijk te eten als slikken niet zo goed gaat. Laat je niet afschrikken door de ingrediënten: de soep is echt binnen no-time ‘ready to serve’.
Lekker met een scheutje room.

Wat heb je nodig?

  • 1 kg tomaat en 1 blik gezeefde tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 potje wortels
  • 1 el bruine suiker
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje PROSource neutral
  • 0,5 L kippenbouillon
  • Kruiden naar wens, ik gebruikte: 1 tl oregano, 1 bosje basilicum, 2 takjes tijm, klein beetje sambal

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor en halveer de tomaten, de paprika’s in kwarten en de uien in ringen en besprenkel met de ui, tijm, zout/peper en  suiker en bak 20-25 minuten in de oven.
  • Blender ondertussen de bouillon en de wortel en warm samen met de overige kruiden en de gezeefde tomaten op.
  • Pureer de tomaten, paprika en de uien en meng met het bouillonmengsel en laat 5 minuten koken.

Klaar is je soep!