Warme recepten

De PROSource producten zijn te gebruiken als een makkelijke en goede manier om eiwit aan je recepten toe te voegen. Met 30 ml PROSource Plus of Nocarb voeg je 15 g eiwit aan je recept toe. Op zoek naar een snel warm gerecht? Voor allebei ben je hier aan het juiste adres. We delen recepten voor iedere dag zoals tomatensoep, aardappelpuree en roerei. Dit kan allemaal in korte tijd op tafel worden gezet!

Tomatensoep 8 porties (per portie 240 kcal/19 g eiwit)

Tomatensoep lust bijna iedereen én tegelijkertijd heeft iedereen zijn eigen recept ervoor. Dit is een recept voor een gladde soep: je kunt altijd soepballetjes toevoegen en wat extra groenten. Op deze manier is de soep lekker toegankelijk en ook makkelijk te eten als slikken niet zo goed gaat. Laat je niet afschrikken door de ingrediënten: de soep is echt binnen no-time ‘ready to serve’.
Lekker met een scheutje room.

Wat heb je nodig?

  • 1 kg tomaat en 1 blik gezeefde tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 potje wortels
  • 1 el bruine suiker
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje PROSource neutral
  • 0,5 L kippenbouillon
  • Kruiden naar wens, ik gebruikte: 1 tl oregano, 1 bosje basilicum, 2 takjes tijm, klein beetje sambal

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor en halveer de tomaten, de paprika’s in kwarten en de uien in ringen en besprenkel met de ui, tijm, zout/peper en  suiker en bak 20-25 minuten in de oven.
  • Blender ondertussen de bouillon en de wortel en warm samen met de overige kruiden en de gezeefde tomaten op.
  • Pureer de tomaten, paprika en de uien en meng met het bouillonmengsel en laat 5 minuten koken.

Klaar is je soep!


“Roerei” (Kcal 280/ 29 g eiwit) 

Vroeger was een roerei iets voor speciale gelegenheden: maar heel af en toe kreeg je zoiets, en wat was dat genieten. Nu kun je dit ook klaarmaken met een beetje PROSource erbij zodat je door de extra eiwitten echt een boost krijgt!

Een recept dat goed te eten is bij mensen met slikklachten en mensen met een pijnlijk/loszittend gebit. Eventueel aan te vullen met een derde eitje als diegene dit op kan of met een (geroosterd) boterhammetje erbij.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • een snuf peper en zout
  • 1 sachet/gevuld dopje (30ml) PROSource plus

Hoe maak je het?

Zet een pan op het middelhoog vuur met een beetje olie of boter en kluts ondertussen de ingrediënten door elkaar. Giet het eiermengsel in de pan en roer met een spatel door tot het ei goed gestold is.

Zeker bij ouderen of mensen die ziek zijn is het belangrijk om het ei goed te bakken.


“Erwtensoep” (Kcal 835/ 57 g eiwit) (kleine voor portie ouderen: 420 Kcal /28,5 g eiwit)

In de winter is niets lekkerder dan een bakje snert. Een stevige kost, extra stevig gemaakt om aan te kunnen sterken. Een reden te meer om de maaltijd vol vlees te maken, lekker zacht omdat het vlees lang meesuddert. Zo kunnen zelfs mensen voor wie kauwen pijnlijk is genieten van een lekker kopje soep. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een blik erwtensoep in plaats van de soep zelf te maken.

Wat heb je nodig? (5-6 maaltijden)

  • 1,5 l water
  • 1 tl zout
  • 400 gram spliterwten
  • 2 speklapjes
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 laurierblaadje (optioneel)
  • 1 knolselderij
  • 1 grote aardappel kruimig
  • 25 gram selderij
  • 1 fijne rookworst
  • 1 zakje PROSource Plus Neutraal per soepkom

Hoe maak je het?

Smelt een klontje boter en bak de karbonade’s en de speklapjes.


“Aardappelpuree met een korstje” (480 kcal, 24 gram eiwit)

Als er iets is wat iedereen altijd lust is het wel aardappelpuree. Lekker romig gemaakt door een klontje boter. Met een krokant korstje maak je deze energieverrijkte aardappelpuree helemaal af. Hoe? Lees verder!

Wat heb je nodig?

  • 3 aardappelen ter grootte van een ei
  • kleine hoeveelheid roomboter (20 gram)
  • 1 zakje PROSource Plus
  • 15-20 gram geraspte kaas
  • paneermeel

Hoe maak je het?

• Schil de aardappels en kook ze gaar en giet ze af. Voeg de PROSource, een klontje roomboter, een snufje peper en zout. Stamp de aardappelen fijn en schep alles door elkaar.
• Schep de aardappels in een ovenvast schaaltje en strooi de kaas erover en vervolgens de paneermeel. Leg er nog 2-3 kleine klontjes boter op en bak 8-10 minuten in de oven op 180 graden.

Extra tip:

De PROSource maakt het wat zoeter. Ben je iemand die meer van pittig houdt? Neem dan oude geraspte kaas: dit geeft de maaltijd wat meer pit.